PROGRAMUL NAŢIONAL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE 2016

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
ANCPI(Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) a precizat că valoarea bugetelor acordate fiecărei comunităţi în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Publicitate pentru 2016, este  de 135.000 de lei, adică circa 30.000 de euro. Banii pot fi ridicaţi de către primăriile fiecărei comune, oraş, municipiu şi sunt dedicaţi realizării cadastrului gratuit al proprietăţilor din aria teritorială.

Fiecare persoană fizică sau juridică autorizată să execute lucrări de cadastru va avea la dispoziţie o aplicaţie informatică gratuită prin care se vor genera documentele necesare pentru înscrierea imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. De cealaltă parte, cetăţenii au obligaţia de a participa activ la operaţiunea de cadastru. 

„În prima etapă a programului, vor exista acţiuni de informare a locuitorilor, făcute cu ajutorul administraţiei publice locale. Astfel, localnicii sunt înştiinţaţi că trebuie să permită accesul specialiştilor pentru a executa măsurătorile, că trebuie să prezinte actele juridice referitoare la imobile, să participe activ la identificarea limitelor imobilelor împreună cu echipele specializare, precum să şi verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în momentul în care sunt publicate documentele tehnice cadastrale”, au explicat pentru imopedia.ro surse din cadrul ANCPI. 

Dacă localnicii nu pot sau nu vor să coopereze cu autorităţile, întregul proces se va petrece în lipsa acestora. Specialiştii vor face măsurătorile cu ajutorul reprezentanţilor Primăriei. În cazul în care întregul proces se desfăşoară în parametri optim, durata totală a înregistrării în sistem poate fi de 12 luni. În caz contrar, aceasta poaate ajunge şi la 18 luni. În oricecaz, beneficiile acestui program se vor resimţi puternic pe piaţa imobiliară.

„Prin programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară se vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, respectiv toate terenurile şi clădirile din România. În urma acestui program se aşteaptă revitalizarea pieţei imobiliare din România, dezvoltarea creditului agricol, precum şi a celui ipotecare. Programul este finanţat în principal din fondurile ANCPI şi din fonduri europene dar autorităţile locale pot contribui cu fonduri, dacă doresc acest lucru”, explică surse din ANCPI.

Potrivit ghidului de desfăşurare, fiecare localitate trebuie să plătească din fonduri proprii lucrările, şi ulterior chestuielile să fie decontate de către ANCPI după recepţia lucrării şi deschiderea cărţilor funciare şi intabularea imobilelor. 

stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus