PROPUNERE LEGISLALTIVA REFERITOARE LA TERMENUL DE RESTITUIRE AL IMOBILELOR CONFISCATE IN COMUNISM

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Printr-o propunere legislativa depusa la senat, termenul de restituire al imobilelor preluate abuziv in perioada comunista ar putea fi prelungit cu inca 8 ani, adica pana la 1 ianuarie 2025. 

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, a fost initiata de Senatorii Klarik Laszlo-Attila, Laszlo Attila, Tanczos Barna şi deputatul Korodi Attila

Actul normativ prevede completarea articolului 11 din lege, astfel încât "comisiile locale şi judeţene de fond funciar sau, după caz, Comisia de Fond Funciar a Municipiului Bucureşti, au obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate, până la data de 1 ianuarie 2025".

"Terenurile puse la dispoziţia comisiilor locale, în vederea finalizării procesului de restituire, dar nerestituite foştilor proprietari până la data de 1 ianuarie 2025 intră, de drept, în Fondul Naţional", mai prevede actul normativ propus.

Termenul de restituire prevăzut de legislaţia în vigoare (Legea 165/2013 şi OUG 66/2015), considerat prea scurt de către iniţiatori, este 1 ianuarie 2017.

Potrivit expunerii de motive, "aceste imobile - păşuni, ogoare, păduri, aflate în posesia cetăţenilor români încă de la începutul anilor 1990 (şi a căror retrocedare nu a fost finalizată prin eliberarea de titluri de proprietate), nu ar trebui să se întoarcă în proprietatea statului".

stirea integral aiciFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus