REABILITAREA, UN PERICOL PENTRU SANATATE?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Din pacate, multe din lucrarile de reabilitare ale blocurilor au fost executate superficial existand pericolul ca acestea sa devina in timp un pericol pentru sanatatea locuitorilor, sunt de parere arhitectii din Bucuresti. Din acest motiv, cer autorităţilor dezvoltarea unui sistem de autorizare a programului de reabilitare termică în care avizul de mediu să conţină un certificat de energie şi analize detaliate a impactului investiţiilor.
Arhitectii sunt de parere ca este absolut necesar un control al intervenţiilor cu scopul verificării calităţii materialelor folosite.

Într-un raport al Ordinului Arhitecţilor Bucureşti (OARB) se propune realizarea de studii, ghiduri şi fişe întocmite de specialişti arhitecţi care să arate alternative de control energetic la construcţii, prin utilizarea unor materiale ecologice cu calităţi vizuale diverse (texturi, culori) şi care pot genera identitate proprie spaţiului.

Arhitecţii avertizează că, din dorinţa de a reduce costurile de execuţie, lucrările de reabilitare au dus nu doar la pierderea caracteristicilor arhitecturale iniţiale, dar, în anumite cazuri, la condiţii de climat interior defavorabile, cu mucegai şi condens. In raportul OARB, se precizeaza ca: „Termoizolarea cu polistiren a pus monopol pe piaţa de reabilitări termice, de multe ori cu riscuri necalculate de creştere a umidităţii şi a lipsei de ventilare a spaţiilor“
Dacă în cazul unor construcţii realizate din beton prefabricat soluţia cu polistiren poate fi acceptabilă, în cazul unor blocuri, vile sau case de cărămidă, spun arhitecţii, această soluţie este una incompatibilă. Specialiştii spun că pentru clădirile istorice se aplică în mod mecanic aceleaşi procedee de izolare fără să se recurgă la soluţii alternative care pot conserva arhitectura faţadelor existente.

Arhitectii sustin ca: „Programele de reabilitare termică nu încurajează folosirea materialelor de calitate. Temperaturile de caniculă vara şi temperaturi scăzute iarna, cu vânturi puternice şi atmosferă umedă, necesită soluţii de eficientizare energetică specifice pentru zona de câmpie, de aceea măsurile luate  trebuie să respecte principiile eficienţei energetice adaptate la condiţiile locale“.

citeste stirea integral

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus