RECOMPARTIMENTAREA CASEI FĂRĂ APROBĂRI SUPLIMENTARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

Atunci când se decide recompartimentarea locuinţei, este nevoie, în primul rând, de documentare. Există anumite operaţiuni pentru care este nevoie de acordul asociaţiei de proprietari, în cazul blocurilor, sau a Primăriei, în cazul caselor individuale. De exemplu, modificările care implică stâlpii de rezistenţă sau pereţii comuni, intră pe această listă. Dincolo de aceste limite, operaţiunile de modificare a interiorului se pot face după bunul plac al proprietarilor, iar plăcile de gips-carton sau pereţii mobili sunt cele mai la îndemână soluţii.

Proprietarii trebuie să ia în calcul câteva lucruri esenţiale: suprafaţa totală a locuinţei, spaţiul util optim, necesar pentru fiecare încăpere, în aşa fel încât să se asigure confortul locatarilor, rolul fiecărei încăperi şi, abia în ultimul rând, componenta estetică a locuinţei. Pentru că fiecare cameră trebuie să fie în primul rând practică, apoi bine încadrată estetic”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro arh. Romina Palade, specialist în design interior Max Ideea Design.

Pereţii de gips-carton pot masca instalaţiile şi cablurile, în vidul din interiorul lor

În funcţie de aceste informaţii, se poate trece la alegerea materialului potrivit pentru pereţii despărţitori. Prima variantă este cea a pereţilor de gips-carton. Avantajul lor este faptul că pot masca instalaţiile, pe care le înglobează în vidul din interiorul lor, aducând astfel şi un plus, din punct de vedere estetic.

„Pereţii de gips-carton sunt utilizaţi, de obicei, în cazul suporturilor fără capacitate portantă. Pentru montarea lor se poate folosi procedeul tencuirii uscate, respectiv montarea panourilor cu adeziv pe un suport masiv. O altă variantă este reprezentată de montarea panourilor pe structuri proprii. În orice caz, vorbim despre o structură cu masă redusă, ceea ce înseamnă că stabilitatea şi rezistenţa construcţiilor nu sunt afectate în niciun fel”, continuă arhitectul Romina Palade.

Pereţii mobili sunt simplu de montat, dar nu sunt potriviţi pentru toate locuinţele

Montarea trebuie să se facă atent, pentru a obţine rezultate rezistente în timp. de exemplu, în cazul tencuirii uscate, trebuie îndepărtate iniţial toate resturile de mortar sau beton, ceară sau uleiuri folosite de decofrare. De asemenea, suportul ales trebuie să fie stabil, plan, şi ferit de umiditate. Adezivul pe bază de ipsos trebuie folosit cu generozitate, iar panourile trebuie fixate bine, cu ajutorul ciocanului, pe suportul dedicat lor. Montarea pereţilor mobili este mai simplă, dar nu este potrivită tuturor tipurilor de locuinţe.

„Montarea pereţilor mobili poate fi făcută cu uşurinţă de către proprietar. De cele mai multe ori se folosesc modelele pe şină, deci este necesară montarea unui dispozitiv pe rolă, pe tavan şi pardoseală. Este acelaşi sistem folosit în cazul uşilor culisante, deci este nevoie de spaţiu suficient pentru rularea peretelui”, explică Cornel Traşcă, designer interior Harmony Design.

 

 
Acest tip de pereţi este văzut drept practic, de mulţi proprietari, pentru că el permite delimitarea spaţiului după nevoile de moment. Pentru a obţine un spaţiu deschis, este suficient să fie retras peretele. În cazul proprietarilor care vor modificări majore ale locuinţei, care implică aprobări, este nevoie de consultarea unui specialist, de preferinţă inginer structurist, care poate expune posibilităţile de reconfigurare a spaţiului. Apoi, un arhitect cu drept de semnătură poate întocmi releveul şi planul de amenajare a locuinţei. În asemenea cazuri, poate fi necesară obţinerea unui Certificat de Urbanism, cu toate avizele solicitate prin acest act, precum şi de o expertiză tehnică menită să ateste faptul că modificările solicitate nu pun în pericol stabilitatea generală a construcţiei.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus