REGULI NOI PENTRU VANZAREA-CUMPARAREA TERENURILOR AGRICOLE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
De la data liberalizarii vanzarii terenurilor agricole catre străini, vanzarile de terenuri s-au triplat in ultimii 3 ani. Autoritatile sunt ingrijorate deoarece, proprietarii a 30% din terenul agricol din Romania sunt straini si sunt de parere ca este necesara o legislatie care sa limiteze accesul acestora la pamantul romanesc.
Asadar, Ministerul Agriculturii lucreaza modificarea regulilor de cumparare a terenurilor agricole.

Potrivit noilor schimbări puse în discuţie la Ministerul Agriculturii, vânzarea terenurilor agricole ar putea fi încheiată doar dacă cumpărătorul este fermier – în special unul tânăr. Iar odată ce acesta a cumpărat terenul, nu va mai avea voie să îl revândă o anumită perioadă de timp, care urmează să fie stabilită. Aceaste schimbări par să fie necesare în contextul în care, în ultimii trei ani, suprafeţele de teren vândute s-au triplat. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a liberalizării vânzării de terenuri agricole către străini. Noile schimbări au intrat în discuţie înc de la sfârşitul anului trecut, dar între timp s-au purtat discuţii şi cu fermierii, iar forma finală a ajuns la Biroul Permanent din Senat. 

„Nu ţintim cetăţenii străini care vin să cultive terenul în România, pentru că piaţa unică nu poate fi îngrădită. Vorbim despre acele fonduri de investiţii care vin şi cumpăra în scop de speculă imobiliară statul şi România a ales varianta de a promova un act normativ”, a explicat Emil Dumitru, preşedinte ProAgro. 

Ultimii ani au fost o luptă permanentă dusă cu scopul de a opri speculatorii străini să intre pe piaţa terenurilor agricole locale. Încă din 2014 s-a stabilit dreptul de preempţiune pentru arendaş, vecin, stat şi abia dacă aceştia nu voiau să cumpere, proprietarul putea să vândă altcuiva. Cu toate acestea, numărul vânzărilor s-a triplat în ultimii trei ani, ajungând la 390.000 hectare în primele 9 luni ale acestui an. Mulţi clienţi sunt în continuare străini. Preţul unui hectar de teren a ajuns şi la 5.000 de euro, dacă suprafaţa fermei este una mare. Guvernanţii au decis astfel că legile trebuie înăsprite în continuare.  

„Ce se întâmplă acum nu e în regulă, tranzacţii între străini... Nu avem nimic cu străinii dar vorbim de pământul acestei ţări şi prioritate trebuie să aibă românii”, a argumentat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Presedintele Romaniei si-a aratat ingrijorarea declarand: "Proprietarii a 30% din terenul agricol din România sunt alţii decât românii, mă îngrijorează. Ce e de făcut, eu cred că e nevoie de o abordare pragmatică, dar în acelaşi timp europeană, nu ne opreşte nimeni să facem o legislaţie care să permită românilor să stabilească ce se întâmplă în România.”

citeste stirea integral


Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus