REPREZENTAREA EXCLUSIVA INTRE RISC SI CASTIG

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Conflictul dintre reprezentare exclusivă şi intermediere este unul pe care mulţi specialişti în imobiliare încă refuză să îl accepte. Chiar şi cei interesaţi să treacă la sistemul de lucru american vor să lucreze în parelel şi în sistemul românesc al intermedierii. Acest lucru însă îi conduce la un eşec garantat. Sorin Udrea, promotorul reprezentării exclusive din România, a explicat pentru imopedia.ro care sunt capcanele pe care trebuie să le evite agenţii imobiliari pentru a construi o afacere care aduce avantaje atât clienţilor cât şi  agenţilor şi managerilor. Prima şi cea mai importantă regulă pentru o afacere de succes în reprezentare exclusivă este devotamentul total faţă de această idee. Este obositor, costisitor şi, iniţial ar putea să pară chiar periculos, dar pe termen mediu şi lung, avantajele sunt remarcabile.
În antiteză, în agenţiile convenţionale, care funcţionează prin intermediere, organizarea internă este adesea ultima de pe lista preocupărilor. Prin urmare, nu există o siguranţă a veniturilor, atmosfera haotică duce la demobilizarea agenţilor iar acest lucru se traduce în servicii de calitate scăzută pentru clienţi.  
Colaborarea între agenţii de reprezentare exclusivă este cheia tranzacţiilor de succes. Acest lucru pare contraintuitiv pentru agenţii de intermediere, care obţin venituri doar în urma unei lupte în care fiecare îşi vizează strict propriul interes.

citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus