ROMANIA SE AFLA IN TOPUL CELOR MAI ATRACTIVE DESTINATII DE INVESTITII IN EUROPA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

Numărul investiţiilor străine directe (ISD) din Europa Centrală şi de Est (ECE) a scăzut cu 12% în perioada 2009-2013 (faţă de perioada 2004-2008), din cauza unui grad ridicat de expunere faţă de ţările europene, al unui sector bancar fragil şi al dependenţei puternice de creditul de consum pe fondul crizei. În acelaşi timp, s-a înregistrat o creştere de 19% în Europa de Vest, potrivit ediţiei din 2014 a studiului EY - European attractiveness survey. Diferenţa dintre cele două părţi ale Europei este şi mai bine evidenţiată în cazul creării de noi locuri de muncă, zona ECE înregistrând o scădere de 30%, comparativ cu doar 13%, în Occident.

Statele UE din centrul şi estul Europei resimt efectele crizei

„Cu o scădere de 22% a volumului de proiecte ISD în anii de criză, Polonia şi-a pierdut poziţia fruntaşă ca destinaţie de investiţii între economiile europene emergente în favoarea Rusiei şi a coborât pe poziţia cinci în termeni de generare de locuri de muncă în perioada 2009-2013. Această tendinţă a fost cu atât mai surprinzătoare, cu cât Polonia a fost, până în 2013, singurul stat membru UE care a înregistrat creşteri pozitive în timpul crizei”, subliniază reprezentanţii companiei de servicii profesionale EY.

  • Rusia a atras 114 proiecte ISD în 2013 şi a preluat prima poziţie în topul destinaţiilor FDI din afara Europei Occidentale în timpul anilor de criză
  • Deşi numărul de proiecte ISD a scăzut cu 11% faţă de anul anterior, Rusia a reuşit să-şi păstreze poziţia de top ca principală destinaţie în regiunea ECE, după ce coborâse în urma Poloniei în anul 2012

Republica Cehă, o altă economie cheie din regiune, a cunoscut un declin accentuat, de 37%, al proiectelor de investiţii străine între 2009 şi 2013. În pofida acestui declin, Polonia şi Cehia continuă să ocupe primele două poziţii în topul statelor cu cele mai multe investiţii străine directe din Europa Centrală.

„România a urcat pe locul trei în topul celor mai atractive pieţe pentru investiţii străine directe din zona ECE, câştigând două puncte procentuale în preferinţele investitorilor. Pe fondul scăderii atractivităţii pieţelor din Polonia (31%, în scădere cu 6% faţă de 2013) şi Cehia (11%, în scădere cu 4% faţă de 2013), România (+2%) este considerată, alături de Ungaria (+3%) şi Turcia (+4%), una dintre destinaţiile cele mai atractive pentru investiţii din Europa de Est”, adaugă specialiştii EY.

Oraşele est-europene rămân în urmă

Ca şi în cazul atractivităţii ţărilor, multe oraşe din regiunea Europei Centrale şi de Est şi-au pierdut masiv din atractivitate. Când li s-a cerut să numească trei dintre cele mai atrăgătoare oraşe din Europa, doar 17% din participanţii la studiu au numit oraşe din regiunea ECE.

Vezi sursa:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus