STII CARE SUNT CELE MAI SIGURE LOCURI IN CAZ DE CUTREMUR?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

Potrivit studiilor, un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter, cu o durată de 45 de secunde, are o putere seismică similară cu cea eliberată de trei bombe atomice de la Hiroshima. Chiar dacă un cutremur nu poate fi anticipat, înţelegerea modului în care acesta alterează construcţiile şi mediul în conjurător poate salva vieţi.

Pregătirea şu cunoaşterea sunt cheile supravieţuirii, atât în timpul cât şi după un cutremur. Toată lumea ar trebui să se informeze şi să ştie ce este de făcut, tocmai de aceea ducem constant campanii de informare în şcoli şi în companii. Cel mai mare inamic al siguranţei, în timpul unui cutremur, este panica. De aceea sfătuim ferm toţi participanţii la cursurile noastre să îşi păstreze calmul şi să îşi amintească sfaturile pe care le oferim”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro plt. maj. Marius Puiu, reprezentant ISU.

În timpul unui cutremur, piesele de mobilier se pot transforma în arme albe

În timpul unui cutremur, cele mai multe persoane devin victime ca urmare a căderii unor obiecte sau părţi din structuri. Clădirile se pot prăbuşi parţial, la nivel de zidărie, pereţi, plafoane sau geamuri. Piesele de mobilier se pot transforma în pericole fatale, în timpul unui seism important.

Piesele masive de mobilier, maşinile sau aparaturile de birou, bibliotecile, tablourile, lustrele, scările, toate sunt posibile arme albe, în timpul unui seism. Punctele interioare cele mai periculoase sunt ferestrele, oglinzile, mobilierul şi obiectele suspendate, şemineele. Preventiv, nu trebuie agăţate tablouri sau obiecte grele deasupra patului. Nu trebuie blocate uşile cu dulapuri sau mobilier greu, care poate bloca ieşirile”, continuă plt. maj. Marius Puiu.

Tot cu precauţie ar trebui tratate şi corpurile grele de iluminat şi obiectele agăţate de tavan. La modul ideal, locuinţa trebuie amenajată cu atenţie la ce ar putea fi periculos, în cazul unui cutremur. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci proprietarii sau locatarii trebuie să cunoască din timp locurile sigure din clădire, pentru a se adăposti, în cazul unui seism. Se recomandă tocul uşilor interioare, sub mese solide sau birouri, în apropierea pereţilor interiori şi departe de toate punctele periculoase.

Oricine trebuie să cunoască din timp rute alternative de ieşire din clădire, acolo unde ele există. Obiectele fragile, obiectele grele, substanţele inflamabile şi lichidele periculoase trebuie ţinute în dulapuri securizate sau în debarale închise. O lanternă trebuie să stea întotdeauna lângă pat. Iar părinţii trebuie să îi înveţe pe copii ce e de făcut pentru a se proteja, în cazul în care nu pot ajunge la ei, în timpul unui cutremur”, continuă oficialul ISU.

Tocul uşii este sigur, la clădirile de tip vechi. La cele noi însă, se recomandă poziţionarea lângă o grindă

În timpul unui cutremur, cei care se află în interiorul unei clădiri trebuie să rămână acolo, până la terminarea cutremurului şi să urmeze un set de reguli:

  • La constructiile de tip vechi, tocul uşilor interioare trebuie prins cu toată forţa, pe toată durata cutremurului
  • La construcţiile noi, de tip modular, se recomandă poziţionarea în dreptul unei grinzi sau lângă un perete interior, departe de ferestre
  • Cei care au această opţiune, se pot ascunde sub o masă robustă, un birou sau sub pat
  • Trebuie evitate uşile care au instalaţii sau aparate de aer condiţionat deasupra lor
  • Se recomandă prinderea a orice se află la îndemână, pentru a proteja capul şi faţa: pături, perne, faţă de masă, ziare, covoare, cutii de carton etc
  • În cazul în care se prăbuşesc părţi ale clădirii, este recomandată aşezarea în poziţia ghemuit, cu capul în jos şi protejat de braţe
  • Trebuie păstrată distanţa de ferestre, oglinzi sau uşi glisante
  • În blocuri, cel mai sigur loc este, de obicei, peretele situat lângă lift, fiind cel mai armat element al clădirii
  • Nu vă panicaţi, nu vă grăbiţi spre exterior, nu folosiţi scările sau liftul

După evacuarea clădirii, trebuie avute în vedere pericolele din exterior, precum pereţii sau balcoanele

În momentul în care clădirea a fost evacuată ordonat, trebuie acordată atenţie mare pereţilor exteriori şi balcoanelor, care reprezintă pericole uriaşe. Cei care se află în afara clădirii trebuie să se îndepărteze cât mai mult de clădiri, garaje, pereţi, stâlpi de înaltă tensiune şi iluminat. Posibilitatea de a întâlni fire căzute pe sol este mare, în timpul unui cutremur. Acestea trebuie ocolite larg. Pentru cei care se află în maşină, există o rutină specială.

Maşina este unul dintre cele mai sigure locuri, în exteriorul clădirilor. În timpul unui cutremur, maşina în mişcare trebuie oprită în cel mai spaţios loc disponibil, dar în niciun caz acolo unde există riscul prăbuşirii clădirilor din jur. Nu coborâţi din maşină, evaluaţi situaţia din interior. Dacă au căzut fire de tensiuni pe maşină, nu ieşiţi. Autoturismele sunt bine izolare şi protejează de şocuri electrice. Podurile şi pasarelele trebuie evitate”, continuă oficialul ISU.

 

 
Replicile unui seism nu sunt deloc de neglijat. Deşi sunt mai mici în intensitate, de obicei, ele aduc daune suplimentare clădirilor deja slăbite şi obiectelor instabile. Aproape orice cutremur are replici, uneori chiar pentru 24 sau 48 de ore.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus