SUBIECT DE DEZBATERE IN PIATA IMOBILIARA: INTERMEDIERE SAU REPREZENTARE EXCLUSIVA?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Intermedierea versus Reprezentarea Exclusivă. Aceasta este una dintre cele mai acerbe bătălii pentru binele comun, care se duc pe piaţa românească. Lupta se poartă în spatele unei aparenţe de normalitate pentru că, până la urmă, amândouă se numesc la fel: servicii imobiliare. Nici măcar agenţii nu ştiu cu toţii care sunt diferenţele dintre cele două deşi, faptic, putem compara serviciile de intermediere cu ruleta rusească, în timp ce reprezentarea exclusivă oferă siguranţa lucrului bine făcut, atât pentru broker cât şi pentru client. 
Despre reprezentarea exclusivă, în România încă se vorbeşte ca despre un mit: poate există şi funcţionează la alţii, dar este imposibil sau improbabil să poată fi aplicată şi la noi. Motivele invocate sunt o mulţime. Primul şi cel mai important dintre ele este acela potrivit căruia clienţii nu sunt pregătiţi să lucreze la acest nivel. În realitate, agenţii sunt cei nepregătiţi, în virtutea obişnuinţei cu vechiul sistem, în timp ce clienţii îmbrăţişează rapid ideea. Altfel nu se pot explica performanţele pe care le are un singur birou de reprezentare exclusivă, cu un singur agent, care a făcut în ultimul semestru tranzacţii de 4 milioane de euro.

Reprezentarea exclusivă îi cere agentului să pună interesele clientului înaintea intereselor lui

Această reţetă a succesului este simplă în aparenţă, însă ea cere practicieni cu un caracter de neclintit. Codul etic trebuie respectat cu scrupulozitate, chiar dacă acest lucru contravine uneori pornirilor mai puţin morale ale celor obişnuiţi să respecte doar pe jumătate responsablităţile din fişa postului. În reprezentarea exclusivă făcută profesionist, etica aduce profit şi recunoaştere. Pentru ceilalţi, etica este importantă, dar depinde de suma vehiculată.  

Nu clienţii trebuie educaţi, ci agenţii imobiliari

Multor agenţi le este greu să se obişnuiască cu acest tip de conduită profesională, în timp ce clienţii nu au decât de câştigat de pe urma lui. Tocmai de aceea, nu clienţii trebuie educaţi, ci agenţii imobiliari. Clienţii nu întâmpină nicio problemă în a lucra cu un agent care îi respectă şi este responsabil faţă de ei. Clienţii nu au cum să fie altfel decât încântaţi de faptul că proprietatea care îi interesează există şi este exact aşa cum i-a prezentat-o agentul. Sau că agentul le aduce clienţi potriviţi pentru proprietatea lor, nu doar persoane care să le irosească timpul cu vizionarea.
citeste stirea integral

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus