SUD IMOBILIAR EXPERT: PRETURILE OFERTELOR REZIDENTIALE IN ZONA DE SUD PENTRU 2016 IN CRESTERE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Sud Imobiliar Expert a realizat pentru Imopedia.ro o analiza a preturilor proprietatilor imobiliare din zona de Sud pe segmentul rezidential.

Partea de Sud a Bucureştiului a trecut printr-o transformare spectaculoasă, în ultimul deceniu. Numărul proiectelor rezidenţiale noi a crescut în cel mai rapid ritm din oraş şi împrejurimile sale, iar preţurile atractive au adus clienţi pe bandă rulantă. Sudul (împreună cu oraşul Popeşti-Leordeni) a devenit preferatul tinerilor interesaţi să întemeieze o familie, într-un cămin nou, de calitate, care să poată fi achiziţionat la un preţ decent. Potrivit consultanţilor specializaţi pe această zonă, cei mai mulţi astfel de clienţi au venituri medii şi apelează la ajutorul băncilor, pentru a-şi îndeplini acest vis (fie prin creditul Prima Casă, fie prin alte tipuri ipotecare normale).

„Cu siguranţă, preţul accesibil este marele avantaj al zonei: garsonierele se tranzacţionează cu un preţ mediu de 25.000 euro, apartamentele cu două camere au un preţ mediu de 38.000 euro, iar cele cu trei camere de 55.000-57.000 euro. Preţul vilelor diferă în funcţie de zonă, dar începe de la 65.000 euro, buget care, în alte părţi, ar fi suficient doar pentru un apartament în bloc vechi. Dar este important de subliniat că preţurile accesibile sunt interesante numai pentru că sunt dublate de avantaje precum infrastructură nouă, acces uşor către oraş, mijloace de transport în comun în apropiere, facilităţi la îndemână sau construcţii de calitate. Nu în ultimul rând, taxele şi impozitele sunt mai mici decât în Bucureşti”, punctează Florin Oprea, manager Sud Imobiliar Expert, agentia imobiliara nr. 1 din Zona de Sud.

Cele mai căutate zone din Popeşti-Leordeni:

  • Dimitrie Leonida – preţul mediu al garsonierelor este de 26.000 euro, cel al apartamentelor cu două camere este de 39.000 euro, iar cel al locuinţelor cu trei camere este de 57.000 euro
  • Drumul Fermei – preţul mediu al garsonierelor este de 25.000 euro, cel al apartamentelor cu două camere este de 38.000 euro, iar cel al locuinţelor cu trei camere este de 55.000 euro; vilele înşiruite au un preţ mediu de 85.000 euro, iar casele individuale de 125.000 euro
  • Amurgului – preţul mediu al garsonierelor este de 25.000 euro, cel al apartamentelor cu două camere este de 38.000 euro, iar cel al locuinţelor cu trei camere este de 55.000 euro; vilele înşiruite au un preţ mediu de 85.000 euro, iar casele individuale de 125.000 euro
  • Centru Primărie – vilele noi au un preţ mediu de 100.000 euro
  • Strada Şcolii-Mirăslău – casele noi au un preţ mediu de 100.000 euro

O nouă zonă apărută pe hartă este Zona Greaca, unde se dezvoltă un cartier de case (ansamblu Eden Villas) – preţurile acestora sunt comparabile cu cele ale unor apartamente la bloc, din cartierele muncitoreşti ale Bucureştiului, fiind în jur de 65.000 euro. Totodată, demn de menţionat este cartierul Allegria, unde preţul vilelor este între 57.500 şi 100.000 euro.

„În plină dezvoltare este zona Leordeni, cu o infrastructură bine pusă la punct, unde preţurile sunt mai mici decât în Popeşti, locuinţele fiind extrem de spaţioase. Vilele au un preţ mediu de 90.000 euro, în timp ce preţul terenurilor variază între 75 şi 100 euro/mp. O altă zonă nouă, ale cărei terenuri vor trece curând în intravilan, este Popeşti Vest, unde vor apărea noi ansambluri rezidenţiale. Deocamdată, preţul mediu al terenului este de 80 euro/mp, acesta fiind extravilan; de îndată ce vor trece în intravilan, aceste terenuri îşi vor dubla valoarea, ajungând din urmă preţul celor din Popeşti”, explică reprezentantul Sud Imobiliar Expert.

În Popeşti, preţul loturilor de teren variază uşor între 200 şi 220 euro/mp, în funcţie de caracteristicile terenului. În prezent, majoritatea cumpărătorilor intenţionează să dezvolte un proiect rezidenţial, numărul celor care vor să construiască o casă fiind cu mult mai mic: 80% dintre clienţi sunt dezvoltatori, în timp ce doar 20% dintre clienţi plănuiesc să-şi ridice propriul cămin. Potrivit consultanţilor specializaţi pe această zonă, numărul loturilor de teren pretabile pentru construcţia unei case a scăzut simţitor în ultimii ani, deşi cererea a crescut constant, raport ce se reflectă în preţul final.

Proiecte rezidenţiale ce urmează să fie inaugurate în 2016:

  • În zona staţiei de metrou Dimitrie Leonida, Popeşti Vest şi Amurgului, se dezvoltă ansambluri de locuinţe cu una, două şi trei camere (Top Class, Astrelor Residence, Creative, Nova Residence, Lotus Residence, ART Residence)
  • La intrarea în Popeşti, dezvoltatorul Gama Invest continuă extinderea ansamblului Gama Towers. Tot în această zonă, se dezvoltă şi Vegas Residence şi Rosa Residence
  • În centrul Popeştiului, lângă Primărie, urmează să fie finalizat ansamblul de vile New House Residence. Totodată, vor fi date în folosinţă case din ansambluri precum Meteor Residence, Fabiani Residence, Loussiana Residence, Natalie Villas, Astrelor şi Nemar Residence

 

„La început de 2016, clienţii îşi manifestă interesul cu precădere pentru garsoniere, achiziţionate atât pentru locuit, cât şi ca investiţie (circa 60% dintre clienţi). Totodată, 20% dintre clienţi doresc să cumpere o vilă (deşi iniţial erau interesaţi de un apartament cu patru camere, însă preţurile i-au convins să se răzgândească), având la dispoziţie un buget de circa 140.000 euro”, conchide Florin Oprea, manager Sud Imobiliar Expert, companie ce îşi va extinde activitatea de anul acesta şi în sectorul 3 al Capitalei, preluând în portofoliu ansamblul Palladium Residence.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus