UN BLOC DE LOCUINTE SE VA CONSTRUI IN PARCUL MODROGAN

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Un bloc cu cinci etaje ar putea aparea in Parcul Modrogan (Filipescu) in locul fostelor sere din curtea vilei Filipescu-Brancoveanu (astazi sediul PDL), monument istoric. RA-APPS a vandut aceasta bucata din spatiul verde in noiembrie 2014 contra sumei de 4.433.800 euro fara TVA.
Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Capitalei, firma One Downtown Properties, un dezvoltator imobiliar, vrea sa construiasca pe teren un bloc de locuinte cu subsol, demisol si 5 etaje. In planul urbanistic al zonei protejate terenul figureaza ca spatiu verde si se afla langa vila Brancoveanu, monument istoric, si in zona protejata Filipescu. 

Potrivit unui raspuns trimis de RA-APPS la solicitarea HotNews.ro, imobilul "sere de flori si rasaduri cu terenul aferent", respectiv 228,97 mp de constructii si terenul de 4.200 mp, situat in Aleea Modrogan nr. 1 A, a fost adjudecat, in data de 14.11.2014, pentru suma de 4.433.800 EURO (fara TVA)". Imobilul sus mentionat a fost adjudecat la cea de-a patra licitatie, iar pretul de pornire a fost 3.663.800 EURO (fara TVA). Pretul de pornire initial a fost 5.232.000 EURO (fara TVA)", se arata in raspunsul RA-APPS.

Desi pe documentatile de urbanism acest teren pe care se afla serele este trecut ca o singura parcela, impreuna cu vila Filipescu-Brancoveanu si parcul - Aleea Modrogan nr. 1, RA-APPS spune ca a vandut separat o bucata din el (Aleea Modrogan 1A) deoarece acestea "sunt imobile separate cu pozitii separate in Hotararea de Guvern nr. 60/2005 - privind organizarea si functionarea RA-APPS - cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv HG nr. 265/2005". 

Potrivit Planului Urbanistic Zonal al Zonei Protejate Parcelarea Filipescu
, unde se afla vila Filipescu-Brancoveanu si parcul aferent, terenul vandut de RA-APPS figureaza ca spatiu verde plantat cu grad mare de protectie, conservarea fiind obligatorie. Legea nr. 24/2007 spune ca  "este interzisa schimbarea destinatiei, reducerea suprafetelor ori stramutarea spatiilor verzi".

In mod evident insa cei care au adjudecat terenul doresc sa construiasca pe el, nu sa cultive legume. Pe site-ul Primariei Capitalei se arata ca RA-APPS a cerut certificat de urbanism  pentru demolarea serelor, iar firma One Downtown Properties a cerut certificat de urbanism pentru un Plan Urbanistic Zonal.

Citeste stirea integral aici:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus