UN NOU TIP DE BETON A FOST INVENTAT DE CATRE CERCETATORII AMERICANI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Cea mai importantă caracteristică a betonului „marţian” este că se poate produce fără apă, lichid aproape inexistent pe Planeta Roşie. În vederea colonizării acestei planete, NASA a lansat un concurs de proiecte de construcţii, principala provocare fiind un material care să poată fi produs şi să reziste în condiţii extreme.

Cercetătorii Universităţii Northwestern, din oraşul american Illinois, au conceput o nouă reţetă de beton, ce poate fi folosit la construcţia unor structuri arhitecturale pe Marte. Lin Wan, Roman Wendner şi Gianluca Cusatis au dezvoltat un material format din pământ marţian şi sulf topit, despre care spun că ar putea fi folosit la construcţia unui întreg sat, pe Planeta Roşie.

„Din cauza mediului uscat de pe Marte, conceptul de beton sulfurat reprezintă o opţiune mai bună de material pentru construcţia unor structuri ce ar putea fi folosite de oameni, pe Planeta Roşie. În plus, acest material face faţă mult mai bine diferenţelor de temperatură şi presiunii atmosferice”, se arată în raportul cercetătorilor americani.

  • Spre deosebire de betonul obişnuit, betonul „marţian” este fabricat fără apă, majoritatea rezervelor de apă de pe Marte fiind îngheţată
  • Un alt avantaj al noului material este că poate fi complet reciclat – acesta poate fi topit şi turnat din nou, cu uşurinţă, în noi forme
  • Totodată, are o rezistenţă naturală la acid şi sare, şi poate rezista la temperaturi extrem de scăzute

Interesul pentru colonizarea Planetei Roşii a crescut simţitor în ultimii trei-patru ani, de când NASA a început să exploreze teritoriul cu ajutorul robotului Curiosity. În anul 2013, peste 200.000 de persoane au depus cerere pentru a face parte dintr-o colonie pe Marte, iar anul trecut, NASA a organizat un concurs de proiecte de case scoase la imprimante 3D, în vederea ridicării acestora pe Planeta Roşie. Cele mai multe propuneri se bazau pe ideea utilizării solului de pe Marte în compoziţii pentru materiale de construcţii, dar proiectul cercetătorilor de la Universitatea Northwestern este primul care arată efectiv cum pot fi transformate elementele solului în material fezabil de construcţii.

Potrivit americanilor din Illinois, cercetătorii şi inginerii au testat utilizarea sulfului ca liant în agregate de cel puţin un secol. Însă deşi noul material este revoluţionar, există şi probleme importante: sulful se compactează la temperaturi scăzute, slăbind puterea şi durabilitatea oricărui material din a cărui compoziţie face parte; plasat în vid, se transformă direct din material solid în material gazos. Pentru a depăşi astfel de obstacole, echipa de cercetători a lucrat la mai multe tipuri de beton, folosind diverse cantităţi de sulf topit, după care a efectuat o serie de teste pentru a stabili atât rezistenţa, cât şi punctele slabe ale amestecului. Potrivit acestora, compoziţia cu cele mai bune caracteristici este formată 50% din sulf şi 50% din sol de pe Marte, cu dimensiunea maximă totală de un milimetru.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus