VESTE BUNA PENTRU CEI CE AU FACUT UN CREDIT IN FRANCI ELVETIENI!

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Curtea Europeană de Justiţie a dat ieri câştig de cauză unor cetăţeni maghiari care s-au plâns că nu au fost informaţi despre costurile creditului în franci elveţieni şi au cerut să plătească creditul la cursul la care l-au luat.

Este vorba despre hotărârea dată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care stabileşte că o instanţă naţională poate declara drept clauză abuzivă paragraful din contractul de împrumut care prevede că plata ratelor se face la cursul actual şi nu cel de la data semnării contractului.

Avocaţii sustin că dacă este făcută o astfel de plângere în instanţă, judecătorii sunt obligaţi să ţină cont de decizia instanţei europene. Clienţii ar putea avea câştig de cauză şi astfel ratele de acum, care s-au dublat din 2006 până în prezent din cauza devalorizării leului în faţa francului elveţian, ar putea fi plătite la cursul de 1,8 sau 2 lei pentru un franc, potrivit surselor din presă.

Decizia este obligatorie pentru instanţele statelor membre.

Banca ar putea să contracareze astfel de plângeri prin obligarea clientului să plătească dobânda pentru tot creditul, la cursul actual.
Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, "Curtea de Justiţie a statuat la punctele 57-59: clauza care stabileşte denominarea plăţilor în moneda străină după un curs majorat faţă de cel de la data acordării creditului nu face parte din preţ şi, deci, poate fi analizată sub raportul caracterului abuziv".
Avocatul explică: "Pe româneşte, această clauză poate fi considerată abuzivă, urmând ca instanţa naţională care constată acest caracter să o lase fără efect. Aşadar, litigiile în care se cere îngheţarea cursului la data acordării creditului pot fi câştigate. În cazul creditelor în franci elveţieni, diferenţa între cursul de schimb de la data semnării contractului şi cel de la data plăţii ratelor este, deseori, de peste 100%. Întrucât diferenţa este atât de mare, contractul nu a fost negociat, iar banca a ascuns informaţii esenţiale relative la riscul de depreciere a monedei naţionale, este evident că e vorba de o clauză ce provoacă un dezechilibru semnificativ, deci este abuzivă. Interesant este că speţa nu se referă doar la creditele în franci elveţieni, ci şi la orice alte credite în < monedă străină >, în cazul cărora există o diferenţă de curs între cumpărarea şi vânzarea valutei, diferenţa care ar fi defavorabilă consumatorului.

Citeste stirea integral aici:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus