VESTI PROASTE PENTRU PROPRIETARII DE LOCUINTE DIN 2017

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

Liberalizarea pieţei de energie din România se va întâmpla până la finele anului 2017, când se vor elimina şi ultimele subvenţii pentru energie, acordate consumatorilor casnici. La momentul respectiv, şocul va fi unul puternic pentru toţi proprietarii de locuinţe, dar cu atât mai mult pentru cei care şi-au cumpărat recent locuinţele prin credit bancar.

Majoritatea proprietarilor vor fi expuşi la o creştere a preţurilor la energie cu 25%. Pentru mulţi dintre ei, liberalizarea se va face în primii ani ai unei ipoteci semnate pe 20 de ani, fapt care va adăuga o presiune continuă în toată perioada de ipotecare, din cauza preţului energiei. Se preconizează o creştere dramatică a utilizării şi preţului energiei şi resurselor naturale, din cauza tendinţelor globale economice şi demografice”, explică oficialii Romania Green Building Council.

Clădirile verzi minimizează şocul energetic, dar numărul lor este insignifiant momentan

Din fericire, locuinţele verzi au capacitatea de a amortiza sau chiar anula un asemenea şoc financiar, pentru proprietarii lor. În funcţie de tehnologia folosită, o asemenea locuinţă poate produce chiar mai mult decât necesarul de energie pentru gospodărie. Din păcate însă, teama de finanţare a băncilor din România conduce adesea proprietarii de locuinţe la luarea deciziei de a investi mai puţin în procesul de proiectare şi construire. Astfel, ei ajung să aleagă locuinţele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, devenind proprietarii unei case care se încălzeşte şi se răceşte mai scump, necesită întreţinere intensivă, renovări mai frecvente şi, pe termen lung, au o valoare mai mică decât locuinţele sustenabile. Prin urmare, proprietarii locuinţelor convenţionale sunt mult mai predispuşi la un nou şoc bancar.

Un studiu realizat în 2013 asupra unui eşantion de 71.000 de locuinţe a relevat că riscurile ipotecare ale locuinţelor sustenabile sunt cu 32% mai reduse decât ale locuinţelor standard. Studiul a relevat, de asemenea, că locuinţele care erau peste nivelul standard de clasificare ca „verzi“ prezentau un risc ipotecar şi mai mic. Economiile anuale la consumul de energie pentru locuinţele „verzi“ echivalează cu una sau două rate ipotecare pe an”, continuă oficialii ROGBC.

Modificările sau îmbunătăţirile clădirilor, pentru a le face mai eficiente energetic, au rezultate mai puţin spectaculoase

Pentru a eficientiza costurile implicate de o locuinţă, cel mai bun moment de intervenţie este la început, în stadiul proiectării iniţiale. Ulterior se pot face modificări şi îmbunătăţiri, dar rezultatele sunt mai puţin spectaculoase. În plus, proprietarii trebuie să aleagă echipe de lucru care cunosc normele verzi dincolo de rigorile legale.

Normele în construcţii actuale şi obţinerea unui certificat de performantă energetică clasa „A“, în România, presupun un nivel de eficienţă energetică mai redus. În plus, procesul de audit energetic este inconsecvent şi oferă prea puţine stimulente, pentru ca dezvoltatorul/investitorul să fie motivat să urmărească o performanţă mai bună. Asta şi pentru că se tem de faptul că clienţii nu vor fi capabili să recunoască performanţa energetică superioară a unei clădiri”, explică oficialii Romania Green Building Council.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus