VEZI CARE SUNT CONDITIILE CE TREBUIESC INDEPLINITE PENTRU PROGRAMUL PRIMA CASA 2015

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Imopedia.ro ne tine la curent cu noile conditii pe care un cumparator trebuie sa le indeplineasca pentru a fi eligibil in programul Prima Casa 2015 precum si ce trebuie facut pentru a te incadra in programul "A DOUA CASA".
Cititi mai jos un interviu realizat de catre reporterii imopedia.ro cu reprezentantii Ministerului Finanţelor Publice.

Anul acesta, programul Prima Casă a suferit câteva modificări importante. Printre ele, se numără şi ideea de transfer a locuinţei, în cazul celor care nu îşi mai pot plăti ratele. Pentru un program în care creditele toxice abia dacă se ridică la 1%, de ce a fost nevoie de această măsură?

Până în prezent, au fost executate 356 garanţii, reprezentând o rată de default de 0,3%. În practica derulării programului Prima casă au apărut multe solicitări ale beneficiarilor de repunere a acestora în drepturile şi obligaţiile aferente contractului de credit şi de garantare după declararea exigibilităţii anticipate a finanţării acordate în cadrul Programului. În acest sens, prin OUG nr.2/2015 s-a introdus posibilitatea ca beneficiarii Programului să poată solicita finanţatorilor o singură dată repunerea în drepturile şi obligaţiile iniţiale ale contractului de credit şi de garantare. Necesitatea introducerii posibilităţii repunerii beneficiarilor în situaţia anterioară este relevată de faptul că, în lipsa unei astfel de reglementări s-ar genera prejudicii bugetului de stat, prin executarea unor garanţii acordate în cadrul programului în situaţii în care această executare poate fi evitată.

Reglementarea propusă se aliniază şi scopului social al programului Prima casă, urmărind să preîntâmpine situaţiile în care beneficiarii vor fi deposedaţi de locuinţele pe care le-au achiziţionat în cadrul programului ca urmare a procedurii de executare silită imobiliară pe care organele competente ale ANAF sunt abilitate să o deruleze în vederea recuperării creanţelor rezultate din plata garanţiilor executate la cererea finanţatorilor care au acordat credite în cadrul programului.

Aceeaşi ordonanţă prevede faptul că, prin creditul guvernamental, poate fi cumpărată şi a doua locuinţă. Cum era prevăzută această situaţie, până acum?

Până la apariţia OUG nr.2/2015, nu se putea pune problema achiziţionării celei de a doua locuinţe în cadrul programului Prima casă.  Prin această ordonanţă, tot la solicitarea beneficiarilor, s-a introdus posibilitatea ca beneficiarul Programului care deţine o locuinţă achiziţionată sau construită în cadrul Programului să poată achiziţiona sau construi o nouă locuinţă tot în cadrul Programului, cu condiţia îndeplinirii cumulative a mai multor condiţii. Una dintre ele ar fi ca noua locuinţă ce urmează a se achiziţiona sau construi să aibă suprafaţa utilă mai mare decât locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului. O altă condiţie ar fi ca valoarea noii locuinţe, aşa cum rezultă din raportul de evaluare, să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordării creditului pentru locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului. De asemenea, se consideră necesar ca locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului să fie înstrăinată prin vânzare-cumpărare cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare/contractului de construcţie a noii locuinţe, iar creditul acordat iniţial în cadrul Programului să fie lichidat până la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare/contractului de construcţie a noii locuinţe în cadrul Programului sau să fie refinanţat prin acordarea celui de-al doilea credit în cadrul Programului.

Ce răspuns aveţi de la băncile participante la program? Cum privesc noile schimbări?

Modificările aduse programului Prima casă au fost făcute de către Ministerul Finanţelor Publice la solicitarea fie a beneficiarilor, fie a finanţatorilor, dar şi cu participarea tuturor factorilor implicaţi în derularea acestuia, mai ales a celor de la FNGCIMM şi a finanţatorilor implicaţi în Program, fapt ce dovedeşte că acesta nu constituie o ameninţare la adresa băncilor.

Programul Prima Casă este extrem de dinamic, în încercarea de a se adapta permanent nevoilor din piaţă. Cum s-a ajuns la acest lucru, pornind de la criteriile destul de stricte care existau la debutul programului, în 2009? (iniţial, existau limitări stricte de vârstă, de proprietate, de venituri etc.)

Programul Prima casă a suferit multe modificări de la începutul său până în prezent. Toate aceste modificări s-au făcut pe baza solicitărilor beneficiarilor şi ale finanţatorilor, fie pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Programului (prin caracterul social al acestuia şi accesul persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe), fie în scopul unei mai bune implementări/derulării acestuia. Programul nu are limită de vârstă, în timp ce  veniturile beneficiarilor sunt verificate prin prisma condiţiilor interne de creditare ale finanţatorului, statul neintervenind pe aceste probleme în modificările aduse legislaţiei programului Prima casă.

Prima Casă a reprezentat o salvare pentru perioada de criză. La ce să ne aşteptăm, pe termen mediu sau lung, de la acest program? Ce viitor are, într-o piaţă în care băncile scot constant produse echivalente?

  Programul Prima casă este un program guvernamental, nelimitat în timp şi el va exista atâta timp cât intervenţia Guvernului prin această schemă de garantare îşi va atinge scopul de a facilita accesul persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe. Menţionăm totuşi că Programul este limitat prin prisma volumului de garanţii care pot fi acordate pentru creditele contractate prin Program, prin intermediul plafonului anual stabilit de către Guvern.

Citeste stirea originala aici:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus