VEZI CARE SUNT TENDINŢELE PIEŢEI IMOBILIARE DIN ROMÂNIA ÎN 2016

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Raportat la anii de după boomul imobiliar, anul 2015 a fost un an bun pentru piaţa imobiliară din România. S-au construit proiecte noi, s-au vândut atât locuinţe noi cât şi vechi, s-au accesat credite din toate categoriile, clienţii şi vânzătorii au început să îşi alinieze pretenţiile, iar per total, piaţa pare revitalizată. Cu toate acestea, specialiştii vorbesc despre un echilibru precar al segmentului imobiliar şi economic, în România. Conform specialistilor imobiliari, anul 2016 începe cu optimism, dar precauţia este în continuare vitală.

Anul 2015 a însemnat întărirea trendului de stabilizare, pe piaţa imobiliară din România. Totul indică direcţia normalităţii: clienţii nu mai pretind exclusiv preţuri derizorii sub pretextul prăbuşirii economice, iar vânzătorii nu mai pretind preţul pe care l-au achitat înainte de criza economică. Băncile au început din nou creditarea, atât pe segmementul Prima Casă, cât şi în cazul produselor standard. Dezvoltatorii au reuşit să vândă o mare parte dintre locuinţele cu care au rămas blocaţi încă din 2008, iar lichiditatea a fost folosită pentru a construi clădiri noi, dedicate cererii actuale. Dar acesta este abia începutul, iar cererea este încă insuficient satisfăcută.

S-a construit mult pe segmentul Prima Casa, dar în rest, mai nimic. Nu sunt suficiente nici măcar produsele pentru bugetul superior de Prima Casă, pentru clienţii care au 65.000-70.000 de euro de plasat în apartamente. În mod real, segmentul mediu nu a avut un progres, iar în acest context, cumpărătorii au pus presiune să se construiască produsele de care au ei nevoie”, a explicat pentru portalul imobiliar IMOPEDIA.ro Ruxandra Cleciu, manager Neocasa.

Pentru 2016 se anunţă construcţii pe segmentul mediu-superior şi de lux

Astfel, pentru anul 2016 se anunţă un ritm susţinut de construcţii pe segmentele unde oferta nu întruneşte cererea, cu atât mai mult cu cât programul Prima Casă 2016 a devenit o certitudine. Lipsa unui asemenea program, în acest moment, ar putea avea efecte devastatoare pentru întreaga economie.

Stabilitatea economică nu este un reală, resimţită în piaţă. Oamenii încă sunt încordaţi. Nu ne permitem să renunţăm la Prima Casă nici acum, nici în viitor, cel puţin pe termen scurt şi mediu. Sunt zone în Bucureşti unde se construieşte masiv şi aproape exclusiv pentru Prima Casă. Dacă programul ar înceta, acei dezvoltatori ar intra în colaps”, continuă Ruxandra Cleciu.

Zonele centrale şi semi-centrale sunt curtate de tot mai mulţi investitori

Printre zonele care ar trebui să prindă avânt anul viitor sunt cele centrale şi semicentrale, unde infrastructura a fost îmbunătăţită sau există în derulare proiecte de amploare. Acestea sunt zonele dedicate clienţilor de lux, români sau străini, cu bugete generoase. Dezvoltatorii din aceste zone sunt companii de prestigiu, cu planuri de afaceri bine puse la punct.

Încă de la începutul anului, mai multe fonduri de investiţii s-au arătat interesate de achiziţii, în zona centrală. Caută în special suprafeţe mari de teren, peste 1.000 mp, care se vând cu sume cuprinse între 1.200 şi 3.000 euro/mp. Din păcate, suprafaţa de teren disponibilă este tot mai mică, iar multe dintre terenurile care sunt interesante, sunt grevate de complicaţii juridice. În orice caz, există rezolvare pentru toate, iar investitorii vin adesea cu echipe solide de avocaţi”, explică pentru IMOPEDIA.ro Marcel Pană, avocat specializat în imobiliare LandMark W.W.Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus