VEZI CAT VOR CRESTE TAXELE SI IMPOZITELE PE LOCUINTE IN BUCURESTI IN 2016

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Prevederile Noului Cod Fiscal se vor aplica din prima zi a anului viitor, dar consiliile locale ar fi trebuit să aibă pregătite deja nivelurile de impozitare. Potrivit legii, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple încă din prima parte a lunii noiembrie. Faptic însă, direcţiile de taxe şi impozite din Bucureşti nu pot oferi aceste informaţii nici măcar la mijlocul lunii decembrie. Cei de la IMOPEDIA.ro au întocmit un ghid al taxelor şi impozitelor, în anul 2016, adresat celor care vor să ştie exact ce au de plătit, până când şi în ce cuantum.

Din data de 10 septembrie, odată cu publicarea Noului Cod Fiscal în Monitorul Oficial, consiliile locale au avut un termen de 60 de zile pentru a stabili, prin intermediul unei hotărâri, nivelurile impozitelor şi taxelor locale din 2016. Cei mai interesaţi de acest lucru sunt în special cei care au sedii sociale în locuinţe, dat fiind faptul că pentru această categorie de proprietari sunt prevăzute majorări de până la 250% (Detalii aici). Până acum însă, direcţiile de taxe şi impozite nu pot să îi lămurească pe contribuabili.

Nu au venit normele, nu ştim când vor apărea, iar până atunci nu putem să oferim nicio informaţie legată de taxele şi impozitele pe 2016. Pentru calcule orietative putem lua grila de anul acesta şi să expunem o limită inferioară şi una superioară, în funcţie de normele Codului Fiscal, dar mai mult complicăm contribuabilul cu informaţii care îl pot induce în eroare”, au explicat pentru IMOPEDIA.ro oficialii Direcţiei de Taxe şi Impozite Sector 1.

Normele metodologice nu au apărut încă, dar noua grilă de impozitare trebuie să fie funcţională din prima zi a lui 2016

În timp ce nimeni nu poate garanta momentul în care normele metodologice pot apărea, ele ar trebui să fie funcţionale încă din prima zi a anului viitor (Detalii aici). Cu toate acestea, oficialii statului îndeamnă la răbdare, asigurând plătitorii că este încă prea devreme pentru a achita dările.

Este timp până la sfârşitul luii martie a anului viitor pentru plăţi anticipate. Cei care plătesc până atunci primesc o bonificaţie de 10%, nu este nicio grabă, vom vorbi din 2016 despre 2016. Cei care nu pot să vină fizic la ghişeu să îşi plătească dările, cei care pleacă din ţară, pot să facă aceste plăţi online, cu condiţia să depună o cerere scrisă la oricare dintre sediile direcţiei de taxe şi impozite”, au explicat pentru IMOPEDIA.ro oficialii Direcţiei de Taxe şi Impozite Sector 5.

Consiliile locale şi primăriile au voie să depăşească cu până la 50% limita maximă admisă pentru impozitare

În anul 2016, consiliilor locale şi primăriilor li se permite prin lege să depăşească cu până la 50% limita maximă admisă de lege pentru impozitare,  ajungându-se astfel la valori şi de 20 de ori mai mari decât în prezent. În Bucureşti se păstrează cele mai mici impozite pentru clădirile rezidenţiale (Detalii aici), dar se aşteaptă o creştere de 250% pentru clădirile nerezidenţiale, respectiv cele care găzduiesc persoane juridice sau PFA (Detalii aici). Persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă (Detalii aici), au obligaţia să depună declaraţii până la data de 31 martie 2016 inclusiv.

Multiple operaţiuni legate de taxare şi impozitare se pot face pe internet, contribuabilii sunt rugaţi să se intereseze de această opţiune care ar putea să scutească timp şi energie”, au explicat pentru IMOPEDIA.ro oficialii direcţiei Taxe şi Impozite Sectorul 2.

  Impozitul pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv. O altă schimbare constă în faptul că, din 2016, taxele şi impozitele vor fi indexate anual, până la data de 30 aprilie, nu o dată la trei ani, potrivit regulii din prezent. Atunci când stabilesc taxele şi impozitele aplicabile, consiliile locale trebuie să ia în calcul rata inflaţiei, iar sumele indexate vor fi aprobate printr-o hotărâre a consiliul local sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în cazul Capitalei. Anumite categorii de contribuabili beneficiază de tratament preferenţial, scutiri sau derogări de la plată (Detalii aici).

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus