VOLKSBANK, OBLIGATA SA RESTITUIE BANII INCASATI ABUZIV CA SI COMISION DE RISC UNUI NUMAR DE 260 DE CLIENTI.

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
ANPC a demarat procedura de executare si punere in aplicare sentintei judecatoresti impotriva unei banci romanesti care a incercat sa insele 260 de clienti punand in contracte un comision de risc care avea o valoare de 0,12% si 0,26% din valoarea soldului. "Avem o decizie definitiva si irevocabila. Sunt 260 de consumatori carora trebuie sa li se restituie banii incasati din 21 iunie 2010.  Atunci ANPC a sanctionat banca si a dispus masuri complementare de restituire a sumelor incasate fara temei legal", a declarat Marius Dunca, presedintele ANPC. Surse apropiate dosarului au mentionat ca banca despre care este vorba in acest proces este Volksbank.

Potrivit sefului ANPC, motivul sanctionarii este un comision de risc care a fost transformat in comision de administrare. Din 21 iunie pana 21 septembrie bancile trebuiau sa implementeze prevederile OUG 50/2010. Unele s-au conformat, altele au ales sa nu faca acest lucru. 

Seful ANPC a dat si un exemplu. Astfel ca la un credit de 130.000 de euro, valoarea comisionului de risc pe care banca trebuie sa il restituie unui singur client in 5 luni este de aproape 6.000 de euro.

"Valorile creditelor sunt de la 20.000 pana la 400.000 de euro. In 2012 s-a dat sentinta pentru primul client, iar saptamana trecuta am inceput procedurile contra bancii", a mai afirmat Duca.

Oficialii ANPC a afirmat ca este vorba de returnarea a cel putin 1 milion de euro.

Acest comision de risc nu este singurul pe care bancile au incercat sa-l impuna clientilor, printre acestea mai numarandu-se cel de majorare a dobanzii nejustificate, comision de monitorizare sau comisionul de restructurare. 

Creditele pe care clientii le au cu bancile sunt atat in lei cat si in euro, dar si in franci elvetieni, imprumuturile fiind atat de nevoi personale cat si ipotecare.

In prezent, Volksbank are pe rol circa 2000 de dosare din partea clientilor nemultumiti, potrivit Dianei Ciubotariu, sefa Directiei Juridic din Volksbank. Rata de castig a bancii este de 20%, adica din 10 procese, 8 se pierd, a mai adaugat Ciubotariu.

Citeste toata stirea aici:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus