VREI UN APARTAMENT IN IMOBIL NOU?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Cei interesaţi să cumpere un apartament într-un bloc nou construit, în Bucureşti, ar trebui să verifice cu rigurozitate legalitatea documentelor de construcţie. Altfel riscă să rămână fără locuinţă, întrucât blocul lor ar putea fi demolat. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul de Stat în Construcţii, mai mult de jumătate dintre blocurile construite recent în Capitală sunt ridicate ilegal. Prin urmare, ele pot fi demolate la plângerea oricui este incomodat de ele. Până acum, această idee părea doar o utopie. Acum însă, s-a creat un precedent încurajator. Este vorba despre cazul Dudeşti 94, unde instanţa a decis că proprietarii unei vile din Vitan pot dărâma blocul cu 10 etaje ridicat prea aproape de casa lor.
 
Autorizaţiile de construcţie emise abuziv, în urma unor favoruri sau obligaţii ale Primăriilor, s-ar putea întoarce împotriva celor care au cumpărat un apartament în blocurile noi din Capitală. În perioada de boom imobiliar s-a construit masiv şi nu întotdeauna legitim, după cum arată datele Inspectoratului de Stat în Construcţii. Acest obicei nu a dispărut însă nici în anii care au urmat, chiar dacă incidenţa ilegalităţilor a scăzut.

Practica autorizaţiilor emise în funcţie de oportunităţi invetiţionale, nu de litera legii, a fost încurajată la nivel intern şi oficial, ani de-a rândul. Departamentul care se ocupă cu verificarea legalităţii construcţiilor este o pură formalitate, care există doar pentru a masca superficial neregulile petrecute în interiorul primăriilor.

Pentru a identifica posibilele abuzuri, proprietarii se pot uita cu atenţie nu doar în acte, ci şi împrejur, la regimul de înălţime, la proximitatea celorlalte clădiri, la retragerea faţă de stradă. Ei pot cere consilierea unei terţe părţi, neimplicate dar avizate în domeniul construcţiilor, precum o persoană specializată în cadastru. De asemenea, studierea unor documente precum PUD sau PUZ, găsite la Primării, pot arăta nereguli pe care dezvoltatorul le ascunde. Aceasta este strategia de contraatac, necesară până când vom trăi într-o ţară în care legile se respectă.

citeste stirea integral

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus